Tävlingar

För ARKUMs aktiva medlemmar finns förutom ridlektionerna möjlighet att tävla. Medlemmar kan tävla allt från URF’s klubbtävlingar och upp till internationella tävlingar för studentryttare. Det finns också möjlighet att delta som supporter vilket är ett utmärkt tillfälle att träffa nya människor med samma intresse och chans att få se hur en tävling går till!

Kommande tävlingar

Student-SM 2023: 21-23 april i Göteborg

Häst med ryttare rider dressyr på tävling

Klubbtävling

ARKUMs medlemmar får delta på ridskolans klubbtävlingar i både hoppning och dressyr. Proposition och info om klubbtävlingar brukar hänga på stallets anslagstavlor, eller publiceras på URFs sociala medier/hemsida. Anmälan sker via mejl till studentrytarforeningumea@gmail.com.

Det rekommenderas att hästval samt nivå diskuteras med ridläraren i förväg då vissa ridskolehästar kan bete sig annorlunda i tävlingssammanhang. Man får önska tre olika hästar inför tävlingen, och ridskolan bestämmer vilken häst man får starta med.

Student-SM

Student-SM för alla studentryttarföreningar i Sverige anordnas på våren varje år inom grenarna hoppning och dressyr. Arrangörerna tillhandahåller hästar som lottas ut till de tävlande studenterna. Det är två eller tre ryttare på varje häst och den student som får bäst resultat på sin häst går vidare till nästa omgång. I nästa omgång lottas hästarna ut igen. För varje omgång höjs svårigheten vilket i den sista omgången är på medelsvår nivå. Som ryttare kan man tävla både individuellt och i lag. Du kan även åka med som supporter för att se hur Student-SM går till och för att träffa andra hästintresserade studenter.

Student-SM brukar vara riktigt roligt och högt uppskattat av alla medlemmar! Information om Student-SM kommer löpande upp i vår Facebook-grupp.

Häst och ryttare som hoppar på tävling
Häst och ryttare på hopptävling

SRNC

SRNC står för Students Riding Nation Club och det är en internationell tävling där studenter från hela världen tävlar mot varandra. Tre ryttare från olika nationer får rida på samma häst, och den student med bäst resultat kvalificerar sig till nästa omgång.

Från Sverige skickas tre deltagare från någon av Sveriges studentryttarklubbar som deltar i både hoppning och dressyr. För att få tävla på en SRNC måste man på ett säkert sätt kunna hoppa en bana på 1.10 m och rida ett Msv:C dressyrprogram med godkänt resultat.

Det går även att följa med som supporter! För mer information, maila studentryttarforeningumea@gmail.com, eller gå in på Svenska Akademiska Ryttarförbundets hemsida, studentryttare.com.