ARKUMs ridlektioner

ARKUM anordnar ridlektioner varje lördag under terminerna på Umeå Ryttarförenings ridskola. Varje lektion är 45 minuter och kostar 223 kr (studentpris!). Vi rider dressyr, markarbete och hoppning blandat under terminerna.

För att få rida på våra lektioner måste du vara medlem i ARKUM samt Umeå Ryttarförening. Läs mer om medlemskap i ARKUM och URF på sidan Bli medlem.

Om du är nyfiken på oss är du välkommen att komma och kolla på våra lektioner, lördagar 11:45-12:30.

Kommande lektioner

13/04 – Dressyr (Skänkelvikning): Anmälan stängd
20/04 – Dressyr (WE): Anmälan öppen
27/04 – Markarbete (Galoppbommar)

Hur går det till?

Ridlektionerna anordnas på Umeå Ryttarförenings anläggning och börjar 11:45. Vi rider på ridskolans hästar och samlas i stallet 40 min innan för utdelning av häst. Vid markarbete och hoppning hjälps vi åt att bära fram och bort hindermaterial. Efter lektionen hjälps alla åt att mocka ridhuset och bära bort staketet mot ponnyhalvan i ridhuset. Man ska även mocka boxen som tillhör hästen man har ridit.

Stalltjänst

Varje vecka ska några av de ridande utföra stalltjänst före lektionen. Ordförande eller vice ordförande utser vilka som ska utföra stalltjänsten när anmälan till lektionen har stängt. Det är oftast två personer som utför stalltjänsten tillsammans. Stalltjänsten innebär att man innan lektionen kommer till stallet kl. 9:00 och mockar alla boxar i “tävlingsstallet”. Där ska det även sopas, krattas, spånas, och eventuella vattenhinkar ska rengöras och fyllas.

Anmälan

Du väljer själv hur ofta du vill rida. Anmäl dig på mail till studentryttarforeningumea@gmail.com du får då en bekräftelse. Det går att anmäla sig från två veckor innan det aktuella datumet och fram till kl 12.00 samma torsdag för lördagslektionerna. Om den önskade ridlektionen är full kommer det publiceras ett inlägg på vår Facebooksida för medlemmar, där du kan kommentera för att ställa dig i reservkö.

Avgiften på 212 kr betalas i förskott, innan ridlektionen, till plusgiro 829759-0. Märk betalningen med ditt namn och lektionens datum. Om avgiften inte inkommit i tid tillkommer en förseningsavgift på 50 kr. Om du har obetalda lektioner eller rider utan att ha betalat medlemsavgiften kommer du att plockas bort från listan över anmälda till ridlektioner, för att göra plats för andra medlemmar som betalat avgifterna.

Om du får förhinder kan du sälja din lektion till någon i föreningen. Meddela oss om du inte kommer på lektionen och vem som rider i ditt ställe. Kontrollera i Facebookgruppen om det finns reserver uppskrivna. Anmälan är bindande och man är betalningsskyldig för den lektion man är anmäld till. Om du inte hittar en reserv måste du ändå betala för lektionen. Detta gäller dock inte om du blir sjuk och kan visa upp läkarintyg – då betalar vi tillbaka avgiften för lektionen.

Regler och kunskapskrav

Allmänt – (Uppdateras)

Dressyr – Du klarar av att kontrollera olika typer av hästar i alla gångarter under nedsittning, lätt sits och utan stigbyglar. Du kan galoppfattning och avbrott vid bestämda punkter. Du ska veta hjälpgivningen för skänkelvikning och framdelsvändning men behöver inte kunna allt helt korrekt. Du ska veta vad det innebär att rida hästen i form, halvhalter och kan öka/minska volten.

Hoppning – Som ovan samt; 3-punktssits, du kan styra i lätt sits i galopp och hoppa serier och hinder i följd/enkla banor.

Godkända sporrar

Utrustning

  • Du måste ha en passande hjälm när du rider.
  • Du måste ha skor med klack och chaps, eller ridstövlar.
  • Om du använder sporrar ska de vara av kulmodell.
    Maxlängd på sporrar på ponny är 15mm, och på storhäst
    25mm. Se bild för vilka sporrar som är godkända.

Terminsschema VT-24

V 3. Markarbete
V 4. Hoppning
V 5. Dressyr
V 6. Teori
V 7. Dressyr
V 8. Markarbete
V 9. Teori – ingen lektion
V 10. Hoppning
V 11. Dressyr
V 12. Dressyr
V 13. Teori – ingen lektion

V 14. Dressyr
V 15. Dressyr
V 16. Dressyr
V 17. Markarbete
V 18. Hoppning
V 19. Dressyr
V 20. Dressyr/Skogen
V 21. Uteritt
V 22. Teori – ingen lektion
V 23. Markarbete
V 24. Hoppning