Ridlektioner

Arkums ridlektioner på Urf

Arkum anordnar ridlektioner under terminerna. De håller på i 45 minuter och kostar 175:-.För att få rida på våra lektioner måste du vara medlem i Arkum och i Umeå Ryttarförening. Läs mer om medlemskap i Arkum och Urf på sidan Bli medlem.

Ridlektionerna anordnas på lördagar ute på Urf och börjar 09.55. Vi rider på ridskolans hästar och samlas i stallet ca kl 09.25 för utdelning av häst. Vid markarbete eller hoppning vill vi att så många som möjligt kommer kl 09.15 för att bygga fram. Efter lektionen hjälps alla åt att mocka ridhuset och hästens box.

Du väljer själv hur ofta du vill rida. Anmäl dig på mail till: studentryttarforeningumea@gmail.com du får då en bekräftelse på mail. Avgiften betalas i förskott till plusgiro: 829759-0. Märk betalningen med namn och lektionens datum.

Om du får förhinder kan du sälja din lektion till någon i föreningen. Meddela oss om du inte kommer på lektionen och vem som rider i ditt ställe. I det fall det finns reserver uppskrivna hjälper vi till att överlåta platsen. Anmälan är bindande och man är betalningsskyldig för den lektion man är anmäld till. Om avgiften inte inkommit i tid tillkommer en förseningsavgift om 50:-

Det går att anmäla sig från två veckor innan det aktuella datumet och fram till kl 12.00 samma torsdag för lördagslektionerna.

Vilken kunskap bör jag ha?

Dressyr – Du klarar av att kontrollera hästen i alla tre gångarterna och känner till fackspråket. Du ska även veta vad det innebär att rida hästen i form och kunna lite sidvärtsrörelser.
Hoppning – Som ovan men även att du tidigare ska ha hoppat bana på 80 cm.
Ridinstruktören försöker anpassa lektionerna efter ryttarnas kunskapsnivå i den mån det går.

Ett krav för att få rida med oss är att ha ridstövlar/skor med shortchaps, enligt URFs bestämmelser.
Nya regler finns för tillåtna sporrar från och med 2018.

Terminsschema VT-20:

Lördagar 09.55