Tävling

För ARKUMs aktiva medlemmar finns förutom ridlektionerna möjlighet att tävla. Medlemmar kan tävla allt från URF’s klubbtävlingar och upp till internationella tävlingar för studentryttare. Det finns också möjlighet att delta som supporter vilket är ett utmärkt tillfälle att träffa nya människor med samma intresse och chans att få se hur en tävling går till.

Är du tävlingssugen eller nyfiken? Skicka oss ett mail med intresseanmälan för kommande tävlingar.

Samtliga frågor skickas till vår mail. Samtliga intresseanmälningar görs via mail, studentryttarforeningumea@gmail.com

HTML5 Icon

Klubbtävling

Följande gäller för anmälan för tävlan av klubbtävling på URF som ARKUM-medlem:

  • Du mailar en intresseanmälan till oss med namn, telefonnummer och önskad hinderhöjd/dressyrklass.
  • Därefter sätts du upp på en turlista inför hästvalet (det är alltså först till kvarn som gäller för hästvalet).
  • När vi får listan över tillgängliga hästar från URF kontaktar vi alla som intresseanmält sig i turordning, och man väljer då häst.
  • När du sedan valt häst är anmälan bindande!

Mer info om betalning, funktionärs- och startlista följer vid bindande anmälan.

Student-SM

Student-SM för alla studenter anordnas på våren varje år. Linköping håller i Student-SM 2017 den 19-21 maj där grenarna är hoppning och dressyr. Arrangörerna tillhandahåller hästarna som lottas ut till de tävlande studenterna. Det är två eller tre ryttare på varje häst och den student som får bäst resultat går vidare till nästa omgång. I nästa omgång lottas hästarna ut igen. För varje omgång höjs svårigheten vilket i den sista omgången är på medelsvår nivå. Som ryttare kan man tävla både individuellt och i lag. Du kan även åka med som supporter för att se hur Student-SM går till och för att träffa andra hästintresserade studenter!

SRNC

SRNC står för Students Riding Nation Club och det är en internationell tävling där studenter från hela världen tävlar mot varandra. På dessa tävlingar får man låna hästar och det går till på så sätt att tre ryttare från olika nationer får rida på samma häst. Den student med bäst resultat kvalificerar sig till nästa omgång. Från Sverige skickas alltid tre deltagare från något av Sveriges studentryttarklubbar. Dessa tre deltar i både hoppning och dressyr. För att få tävla på en SRNC måste man på ett säkert sätt kunna hoppa en bana på 1.10 m och rida ett dressyrprogram med svårigheten Msv:C med godkänt resultat. Det går även att följa med som supporter! För mer information, maila studentryttarforeningumea@gmail.com, eller gå in på Svenska Akademiska Ryttarförbundets hemsida, Studentryttare.com.

Kommande tävlingar 2018

30 mars-1 april, SRNC Spanien
4-6 maj, Student-SM Linköping