Tävling

För ARKUMs aktiva medlemmar finns förutom ridlektionerna möjlighet att tävla. Medlemmar kan tävla allt från URF’s klubbtävlingar och upp till internationella tävlingar för studentryttare. Det finns också möjlighet att delta som supporter vilket är ett utmärkt tillfälle att träffa nya människor med samma intresse och chans att få se hur en tävling går till.

Är du tävlingssugen eller nyfiken? Skicka oss ett mail med intresseanmälan för kommande tävlingar.

Samtliga frågor skickas till vår mail. Samtliga intresseanmälningar görs via mail, studentryttarforeningumea@gmail.com

Klubbtävling

ARKUM medlemmar får skriva upp sig på reservlistan till klubbtävlingar. Anmälningslistorna hänger på anslagstavlorna i ridskolestallet. Tiderna för anmälan är detsamma som för övriga deltagare. Det anordnas både hopp- och dressyrtävlingar. Det rekommenderas att hästval samt nivå diskuteras med ridläraren då vissa ridskolehästar kan bete sig annorlunda i tävlingssammanhang.

Student-SM

Student-SM för alla studenter anordnas på våren varje år inom grenarna hoppning och dressyr. Arrangörerna tillhandahåller hästarna som lottas ut till de tävlande studenterna. Det är två eller tre ryttare på varje häst och den student som får bäst resultat går vidare till nästa omgång. I nästa omgång lottas hästarna ut igen. För varje omgång höjs svårigheten vilket i den sista omgången är på medelsvår nivå. Som ryttare kan man tävla både individuellt och i lag. Du kan även åka med som supporter för att se hur Student-SM går till och för att träffa andra hästintresserade studenter!

SRNC

SRNC står för Students Riding Nation Club och det är en internationell tävling där studenter från hela världen tävlar mot varandra. På dessa tävlingar får man låna hästar och det går till på så sätt att tre ryttare från olika nationer får rida på samma häst. Den student med bäst resultat kvalificerar sig till nästa omgång. Från Sverige skickas alltid tre deltagare från något av Sveriges studentryttarklubbar. Dessa tre deltar i både hoppning och dressyr. För att få tävla på en SRNC måste man på ett säkert sätt kunna hoppa en bana på 1.10 m och rida ett dressyrprogram med svårigheten Msv:C med godkänt resultat. Det går även att följa med som supporter! För mer information, maila studentryttarforeningumea@gmail.com, eller gå in på Svenska Akademiska Ryttarförbundets hemsida, Studentryttare.com.

Kommande tävlingar 2022

Student-SM Uppsala, 13-15 Maj 2022