Ridlektioner

Arkums ridlektioner på Urf

Arkum anordnar ridlektioner under terminerna. De håller på i 45 minuter och kostar 170:-.För att få rida på våra lektioner måste du vara medlem i Arkum och i Umeå Ryttarförening. Läs mer om medlemskap i Arkum och Urf på sidan Bli medlem.

Ridlektionerna anordnas på fredagar ute på Urf och börjar 16.05. Vi rider på ridskolans hästar och samlas i stallet ca kl 15:30 för utdelning av häst. Vid markarbete eller hoppning vill vi att så många som möjligt kommer kl 15:20 för att bygga fram. Efter lektionen hjälps alla åt att mocka ridhuset och hästens box

Du väljer själv hur ofta du vill rida. Anmäl dig på mail till: studentryttarforeningumea@gmail.com du får då en bekräftelse på mail. Avgiften betalas i förskott till plusgiro: 829759-0. Märk betalningen med namn och lektionens datum.

Om du får förhinder kan du sälja din lektion till någon i föreningen. Meddela oss om du inte kommer på lektionen och vem som rider i ditt ställe. I det fall det finns reserver uppskrivna hjälper vi till att överlåta platsen. Anmälan är bindande och man är betalningsskyldig för den lektion man är anmäld till. Om avgiften inte inkommit i tid tillkommer en förseningsavgift om 50:-

Det går att anmäla sig från två veckor innan det aktuella datumet och fram till kl 14.00 samma onsdag för fredagslektionerna.

Vilken kunskap bör jag ha?

Dressyr – Du klarar av att kontrollera hästen i alla tre gångarterna och känner till fackspråket. Du ska även veta vad det innebär att rida hästen i form och kunna lite sidvärtsrörelser.
Hoppning – Som ovan men även att du tidigare ska ha hoppat bana på 80 cm.
Ridinstruktören försöker anpassa lektionerna efter ryttarnas kunskapsnivå i den mån det går.

Ett krav för att få rida med oss är att ha ridstövlar/skor med shortchaps, enligt URFs bestämmelser.
Nya regler finns för tillåtna sporrar från och med 2018.

Terminsschema VT-19:

Fredagar 16.05:

v. 3: Markarbete

v. 4: Dressyr

v. 5: Dressyr

v. 6: Teori – Ingen lektion

v. 7: Dressyr

v. 8: Markarbete

v. 9: Hoppning

v. 10: Teori – Ingen lektion

v. 11: Dressyr

v. 12: Dressyr

v. 13: Teorivecka – Ingen lektion

v. 14: Dressyr

v. 15: Dressyr

v. 16: Påsklov – ingen lektion

v. 17: Hoppning

v. 18: Teori – ingen lektion

v. 19: Dressyr

v. 20: Dressyr

v. 21: Markarbete

v. 22: Dressyr

v. 23: Dressyr

v. 24: Hoppning