Ridlektioner

Arkums ridlektioner på Urf

Arkum anordnar ridlektioner under terminerna. De håller på i 45 minuter och kostar 202:-.För att få rida på våra lektioner måste du vara medlem i Arkum och i Umeå Ryttarförening. Läs mer om medlemskap i Arkum och Urf på sidan Bli medlem.

Ridlektionerna anordnas på lördagar ute på Urf och börjar 11:45. Vi rider på ridskolans hästar och samlas i stallet 40 min innan för utdelning av häst. Vid markarbete och hoppning hjälps vi åt att bära fram och bort hindermaterial. Efter lektionen hjälps alla åt att mocka ridhuset, bära bort staketet mot ponnyhalvan i ridhuset och hästens box.

Du väljer själv hur ofta du vill rida. Anmäl dig på mail till: studentryttarforeningumea@gmail.com du får då en bekräftelse på mail. Avgiften betalas i förskott till plusgiro: 829759-0. Märk betalningen med namn och lektionens datum.

Om du får förhinder kan du sälja din lektion till någon i föreningen. Meddela oss om du inte kommer på lektionen och vem som rider i ditt ställe. I det fall det finns reserver uppskrivna hjälper vi till att överlåta platsen. Anmälan är bindande och man är betalningsskyldig för den lektion man är anmäld till. Om avgiften inte inkommit i tid tillkommer en förseningsavgift om 50:-

Det går att anmäla sig från två veckor innan det aktuella datumet och fram till kl 12.00 samma torsdag för lördagslektionerna.

Vilken kunskap bör jag ha?

Dressyr – Du klarar av att kontrollera olika typer av hästar i alla gångarter under nedsittning, lätt sits och utan stigbyglar. Du kan galoppfattning och avbrott vid bestämda punkter. Du ska veta hjälpgivningen för skänkelvikning och framdelsvändning men behöver inte kunna allt helt korrekt. Du ska veta vad det innebär att rida hästen i form, halvhalter och kan öka/minska volten.

Hoppning – Som ovan samt; 3-punktssits, du kan styra i lätt sits i galopp och hoppa serier och hinder i följd/enkla banor.

 

Ett krav för att få rida med oss är att ha ridstövlar/skor med shortchaps, enligt URFs bestämmelser.
Nya regler finns för tillåtna sporrar från och med 2018.

Terminsschema HT-22:

Lördagar 11:45.

Vecka:

34. Hoppning

35. Dressyr

36. Dressyr

37. Dressyr

38. Dressyr

39. Teori (ingen lektion)

40. Markarbete

41. Hoppning

42. Teori (ingen lektion)

43. Dressyr

44. Teori (ingen lektion)

45. Dressyr

46. Markarbete

47. Hoppning

48. Dressyr

49. Dressyr

50. Dressyr