Om oss

Arkum är en studentförening som riktar sig till alla ridintresserade studenter, men även till andra med anknytning till Umeå Universitet. Arkum tillhör Sveriges Akademiska Ryttarförening (SAR). SAR finns på sju universitet och högskolor runt om i Sverige och dessutom finns liknande föreningar i flera andra länder runt om i världen. SAR tillhör i sin tur det internationella studentryttarförbundet AIEC.

Grundtanken med Akademikerryttarna är ett nationellt och internationellt tävlingsutbyte som hålls på lottade hästar mellan de olika klubbarna. Varje år arrangeras Svenskt Akademiskt Mästerskap, SAM, samt ett antal nationella och internationella tävlingar. VM för studentryttare arrangeras vartannat år.

Arkums rullande verksamhet är ridlektioner som anordnas varje vecka. Utöver det ordnar vi även andra aktiviteter så som uteritter, tävlingar, kurser med mera.

När du rider med oss på Arkum behöver du inte binda upp dig att rida en dag i veckan en hel termin. Istället anmäler du dig efter hand till vår mail de veckor du vill rida.